Next Minix HD Cool İncelemesi

Uydu yayını dünyasına girdiğinizde kendinizi kaybedebilirsiniz. Çok fazla marka ve bu markaların sayısız modelleri mevcut. Farklı fiyatlarda farklı özellikler. Hatta bir çok özelliğin ne olduğunu, ne işe yaradığını bile bilmiyoruz. Uydu yayınları ve cihazlarıyla ilgili çok fazla forum ve blog sitesi de mevcut. Herkes birşeyler yazıp çiziyor.

1 yıl kadar ucuz bir uydu alıcısı kullandım. Kötü malzeme kalitesi sebebiyle cihaz bozuldu. Bu sebeple de almışken iyi birşey alayım dedim. Bu sektörde çalışan bir arkadaşımın önerisi ile Next Minix HD Cool (Mavi) aldım. Memnun kaldığım için de incelemeye karar verdim.

Öncelikle fiziksel yapısına bakarsak set-top box diye adlandırılan eski VCD playerlar gibi değil. Çok küçük bir yapısı var.

HDMI çıkışı, analog ses çıkışı, kumanda kontrolü için IR alıcısı bağlantı noktası, güç girişi, USB 2.0 portu ve uydu girişi mevcut. Kutu içeriğinde HDMI kablosu, 2 adet kumanda (biri tam fonksiyonal, biri ise çok daha basitleştirilmiş bir kumanda), kumanda için alıcı (aynı zamanda küçük bir bilgi ekranı mevcut.) ve güç adaptörü çıkıyor. Yeni çıkan Next Minix HD Cool yeşil renk olanın yanında USB Wifi adaptörünü de veriyorlar. Benim wifi adaptörünü ekstra 25 TL’ye almıştım. Bununla ilgili olarak da dikkat etmeniz gereken bir nokta ise sadece kendilerinin sattığı wifi adaptörü çalışıyor.

Bağlantısı gerçekten çok kolay. Kutu içeriğinde çıkan HDMI kablosunun uçları kıvrılabildiği için televizyonunuzun arkasında takarken veya kullanırken sorun yaşamıyorsunuz.

Uydu alıcısı yazılımı yaklaşık 1 yıldır sanırım 4 defa güncelleme aldı. Next firması sattığı ürünün arkasında durup sürekli yazılım güncellemeleri ile sorunları düzeltip yeni özellikler ekliyor. Bu durum benim en beğendiğim nokta. Güncellemeleri isterseniz internet üzerinden, isterseniz uydudan otomatik olarak ve Next Destek sitesinden indireceğiniz güncelleme araçları ile USB üzerinden güncellemeyebiliyorsunuz.

Kendi içerinde Youtube, Dailymotion, Google Maps, Online Radyo, Hava Durumu, RSS okuyucu, Google Picasa, IP TV gibi uygulamalar ve Othello, Sudoku gibi de oyunlar mavcut. Tabii ki bu uygulamaları kullanabilmek için mutlaka USB Wifi adaptörünü almalısınız. Arayüz tamamen türkçe. Youtube, Dailymotion gibi video izleme uygulamalarında arama yaparken ekrana harflerin ve sayıların olduğu basit bir pencere geliyor. Bu pencere ile yazmak biraz zahmetli olsada iş görüyor. Bunun dışında kumanda yerine geçen android uygulaması buldum fakat bu da klavye olmuyor.

HD yayınları televizyonunuz da full hd (1080p) desteğine sahipse gerçekten çok kaliteli bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

USB üzerinden bağlayacağınız bir flash disk veya harici harddisk ile isterseniz disk üzerindeki video, müzik ve fotoğrafları oynatabilir isterseniz de izlediğiniz görüntüyü kaydedebilirsiniz. Aynı zamanda TimeShift özelliği ile izlediğiniz programı durdurup devam edebilirsiniz.

Problem yaşadığım noktalara gelecek olursak,

IP TV de stabil bir görüntü akışı pek alamadım ki 20 Mbit bağlantım olmasına rağmen. Ayrıca IP TV uygulamasını kurcalarken cihaz kilitlenebiliyor. Bu durumda fişini çekip takmaktan başka çare yok.

Cihazın uydu üzerinden güncellenebildiğinden bahsetmiştim fakat belki benim uydu bağlantımdan, belki hava koşullarından bilemiyorum ama uydu üzerinden de çok iyi bir güncelleme performansı alamadım. Yazılım indirilirken sık sık hata alıyorum. İnternet üzerinden güncelleme çok rahat bir şekilde yapılabiliyor ama bu defa cihazı yeniden başlattığımda yeni yazılım çıktı güncellemek istiyormusun uyarısı almaya devam ediyorum. Taki uydu üzerinden güncelleyene kadar.

Genel olarak beğendiğim bir cihaz.

About Author

You May Also Like

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.